Już doczytałem w instrukcji strona 50. "Po odłaczeniu akumulatora informacje o przegladach zostają zachowane".
[Inne] Zmiana wskazań prędkości passat B6
Zwiń
X
-
[Inne] Zmiana wskazań prędkości passat B6
Powitać,
Znajomy już dawno kupił passata b6 i przełożył. Oczywiście spece zmienili wskazywanie przebiegu z mil na km. Ale znajomy przełożył tarczki na "nasze" i jest problem z wyświetlaniem prędkości. jest to passat po 06r i tam ponoć jest jakieś inne kodowanie? Wyczytałem na forum passata:Kod:http://forum.vw-passat.pl/threads/53313-Ciekawostki-licznikowe?highlight=ciekawostki%20licznikowe
VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
-
-
alxxx, trzeba przekodować licznik na EU i dostosować wskazania licznika(korekta) do tarczek które sobie przełozył
bo mógł sobie przełozyć tarczki od wersji z innym wyskalowaniem zegarów
niech poszuka rozwiązania na elektrodzie albo na forum angliki.plprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Z tego co widze to najlepiej wytargać wsad z licznika o tym samym nr tylko wersji europejskiej, pozniej wpisac sobie km i bedzie gralo, bo zmieniać wsad i charakterystyke z liniowej na nieliniową to rzeźba..VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alxxxnajlepiej wytargać wsad z licznika o tym samym nr tylko wersji europejskiej, pozniej wpisac sobie km i bedzie gralo
napisz do kolegi spacewalker on takie rzeczy ogarniaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Wychodzi na to, że problem da sie rozwiązać.. ale trzeba mieć czym. Trochę poczytałem i wychodzi na to, że najtańszą i najszybszą metodą jest kupno licznika Eu i wrzucenie tak jak w Twoim przypadku O1 przepisać przebieg, zczytać pin i zakodować kluczyki.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Komentarz
-
Komentarz